Milieu/MVO

image001
Dutch Eko Solutions is een bedrijf dat de focus legt op milieuvriendelijke producten. Hieronder vindt u een kleine samenvatting van de voordelen voor het milieu van de materialen waarvan de producten die wij leveren gemaakt zijn. De focus van Dutch Eko Solutions ligt dan ook op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zeker in het licht van de recente nieuwsberichten rondom het klimaat in ons land is het belangrijk dat we stilstaan bij de invloeden die we made-in-holland-300x300zelf hebben op het Milieu. Zo is Nederland de grootste vervuiler van de kleine EU-landen(klik hier om meer te lezen) en heeft het KNMI code oranje voor het klimaat uitgegeven(klik hier om meer te lezen). Door gebruik te maken van onze producten kunt u zelf ook een steentje bijdragen aan een beter milieu. Wij doen er alles aan om milieuvriendelijk en verantwoord te werk te gaan!

Bomenkap tegengaan

Door het gebruik van gerecycled plastic kunnen wij producten leveren die een Bomenkapbeter alternatief zijn voor de houten producten. Tevens is de prijs van ons product dusdanig laag dat de keuze tussen de houten variant of ons product een stuk eenvoudiger gemaakt word. Hierdoor kunnen wij een groot deel van de bomenkap tegengaan. Per jaar gaan bijvoorbeeld 60 miljoen bomen op aan het maken van houten pallets. Door het gebruik van pallets van gerecycled plastic kunnen wij hier een groot deel van redden.

Plastic afval verminderen

KunstofafvalElk jaar wordt er 200 miljoen ton plastic afval gedumpt. Elk van de fabrieken van onze producent kan 1.8 miljoen ton plastic afval per jaar recyclen. Dutch Eko Solutions heeft hierin een zeer vooruitstrevende functie, omdat wij wereldwijd de enige zijn die deze producten verkopen. Plastic afval vergaat pas na een zeer lange tijd in de natuur. Door de toenemende hoeveelheid plastic afval komt hiermee de natuur ernstig in gevaar. Door de recycle methoden van onze producent kan dit effect voor een deel tegengegaan worden.

C02 uitstoot vermindering

Door het recyclen van plastic afval verminderen we niet alleen de hoeveelheid afval, maar ook de hoeveelheid CO2 uitstoot. Dit kan tot wel 1.8 miljoen ton per jaar CO2 uitstoot schelen. Dit komt doordat ons gerecycled materiaal een goed alternatief is voor de plastic pallets en rijplaten die momenteel gebruikt worden. De plastic producten die op dit moment worden gebruikt, worden voornamelijk vervaardigd uit olie. Door het gebruik van deze grondstof en het proces waarmee deze producten gemaakt worden komt er erg veel CO2 vrij. Door de vraag naar deze schadelijke producten te verminderen, zal ook de uitstoot van CO2 verminderd worden.

Reactiemogelijkheid is gesloten